Het belang van het upgraden van je website

Het belang van het upgraden van je website - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 8 Mar, 2022

Omdat wij nogal eens tegenkomen dat website eigenaren het belang onderschatten van het updaten van de diverse onderdelen van hun website en dit dan ook niet doen hebben wij dit artikel geschreven over het grote belang van upgraden van je website.

Update en upgraden van je website

Alle websites zijn geschreven met behulp van technologie die op dat moment beschikbaar was, met een ontwerpconcept dat op dat moment "modern" of "modieus" was, of het nu gewone oude HTML was voor statische sites of dynamische database-inhoud beheerde sites.

Het komt heel vaak voor dat de gebruikte codering en technologie niet helemaal perfect was en dat er problemen kunnen zijn zoals bepaalde functies die niet werken of beveiligingslekken die hackers zullen vinden. Na verloop van tijd kunnen deze bugs en beveiligingsproblemen aan het licht komen en worden opgelost binnen de originele code en technologie die is gebruikt om de website te bouwen.

Het probleem is dat de website al is gebouwd en niet zal profiteren van deze upgrades. Uw webontwikkelaar moet deze correcties in uw site implementeren om ervoor te zorgen dat u van deze verbeteringen profiteert.

Dit staat bekend als het updaten of upgraden van uw website naar de nieuwste en verbeterde versie.

Waarom moet ik mijn website updaten?

Er zijn veel redenen om uw website bij te werken, sommige belangrijker dan andere, maar ze zijn allemaal nodig als u de effectiviteit van uw website wilt maximaliseren en uw bedrijf wilt beschermen tegen beveiligingsproblemen.

Veiligheid

Ongetwijfeld de belangrijkste reden om uw website up-to-date te houden en vooral waar voor webshops die gevoelige klantgegevens in hun database opslaan.

Voor een contentmanagementsysteem dat een beheerinterface heeft en erop vertrouwt dat de server scripts uitvoert, is het van vitaal belang dat alle bekende bugs en exploits" die een hacker zou kunnen gebruiken om toegang tot uw site te krijgen, worden gedicht. Zo niet, dan is het mogelijk dat een hacker toegang krijgt tot uw site en toegang krijgt tot gevoelige gegevens, uw website onleesbaar maakt of uw server gebruikt om andere websites en computers over de hele wereld aan te vallen.

Om dezelfde redenen is het net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat uw server en de software waarop de website wordt gehost ook up-to-date zijn.

Bugs

Het is zeer gebruikelijk dat alle software, wanneer deze wordt vrijgegeven, bugs bevat die eerder niet zijn geïdentificeerd. Als computergebruiker ken je waarschijnlijk de frustratie als dingen niet werken! Hetzelfde geldt voor websites. Het is waarschijnlijk dat de codering niet 100% perfect is en dat er ergens iets niet werkt zoals verwacht. Voor kant-en-klare systemen met een actieve ontwikkeling is het waarschijnlijk dat de bugs, indien bekend, in toekomstige updates zullen worden opgelost.

Browser Compatibiliteit

Wanneer er een nieuwe versie van een browser wordt uitgebracht, is het goed mogelijk dat deze de website anders interpreteert dan de oudere browser. Dit probleem doet zich voornamelijk voor in de browserreeks van Internet Explorer. De overstap van Internet Explorer naar Edge zorgde voor een van de grootste veranderingen in de manier waarop browsers websitecode interpreteren, aangezien Internet Explorer dichter bij het correct uitvoeren van webstandaarden kwam. Dus je website ziet er misschien perfect uit voor Internet Explorer als dat de nieuwste versie was toen deze werd gebouwd, maar sommige dingen kunnen niet op hun plaats zijn met Microsoft Edge.

Als u een consistent uiterlijk in alle browsers wilt, is het erg belangrijk dat uw website wordt gecontroleerd en bijgewerkt met elke belangrijke release van populaire browsers (meestal waar voor IE).

Nieuwe Technieken en verouderde technieken zoals Flash

HTML4, de versie van HTML die wordt gebruikt om websites te bouwen, bestaat al zo'n 10 jaar! Een behoorlijke tijdschaal voor internettechnologie. Standaarden zijn verder gegaan en met de release van HTML5 en CSS3 hebben we veel meer functies om van te profiteren voor websites. Waar het voorheen gebruikelijk was om Flash te gebruiken voor simpele dingen zoals het afspelen van een video of eenvoudige animaties, en afbeeldingen om ronde hoeken en schaduwen te maken, kunnen we nu gewone HTML5 en CSS3 gebruiken. Websites kunnen drastisch worden verbeterd met HTML5 en CSS3.

Er zijn ook andere technologieën ontwikkeld, zoals Javascript-frameworks (JQuery, Prototype enz.), waardoor we de standaard Javascript-codering kunnen opgeven voor een gebruiksvriendelijkere en uitgebreidere technieken om de gebruikerservaring van de website drastisch te verbeteren.

Snellere website

Google hecht nu waarde aan de laadsnelheid van pagina’s met ranking factors, dus het is belangrijk dat uw website zo snel mogelijk laadt. Met nieuwe technologieën en methoden kan je websites versnellen. Het is waarschijnlijk dat uw oudere website een snelheidsboost kan gebruiken en wat extra punten kan verdienen met Google. Specifieke gebieden om naar te kijken zijn het optimaliseren van afbeeldingen, het gebruik van compressie op de server, het cachen van websites en het verkleinen van CSS en Javascript.

Vernieuwd CMS met nieuwe functies

Na verloop van tijd zult u waarschijnlijk een veel beter begrip hebben van hoe u uw website gebruikt in vergelijking met toen u hem voor het eerst bouwde. Daarom kan het mogelijk zijn om het beheer en onderhoud van de website te optimaliseren om het voor u gemakkelijker te maken om inhoud te beheren en toe te voegen. Misschien voegt u bijvoorbeeld het laatste nieuws toe aan verschillende locaties op de website, terwijl de website kan worden geconfigureerd om het nieuws op alle verschillende locaties tegelijkertijd toe te voegen, waardoor u minder tijd nodig heeft om het nieuws toe te voegen.

Modern webdesign

De website zal er helaas na verloop van tijd gedateerd uitzien. Uw website kan het online equivalent van uw bedrijf zijn, waardoor mensen uw diensten niet gebruiken of uw producten kopen. Het staat misschien niet meer voor kwaliteit. Tijd dus zeker voor een design update. Ik zou zeggen dat een herontwerp een keer per vier jaar ideaal is.

Goed voor zaken

Met meer nieuwe functies en mogelijkheden op uw website, zoals integratie van sociale netwerken, misschien een lijst met het laatste nieuws of getuigenissen van klanten, een betere gebruikersinteractie met enkele JQuery-effecten, een gloednieuw, modern ontwerp dat staat voor betere kwaliteit en professionaliteit, een veel snellere laadtijd en een nog veel meer, u zult zeker een toename van verkeer en zaken zien na een website-upgrade.

Daarnaast kunt u uw contactendatabase e-mailen om hen op de hoogte te stellen van de verbeteringen en hoe zij hiervan kunnen profiteren, wat resulteert in een toename van bezoekers en hopelijk zaken.

Wat nu?

Dat ligt allemaal aan uw behoeftes en hoe je online profilering nu is. Ben je langer dan 4 jaar bezig met het huidige webdesign? Dan is het verstandig om een afspraak te maken en te bespreken hoe we de website een upgrade kunnen geven. De upgrade hoeft niet ingrijpend te zijn maar kan wel de stap zijn zodat u er de komende 4 jaar weer goed bij zit.

Ontdek onze Handige Overzichtspagina Web Rabbitz 🥕

Ontdek onze Handige Overzichtspagina

Brent Verkerk 15 April, 2024

Wist je dat we een speciale pagina hebben die boordevol handige links staat? Onze overzichtspagina is dé plek waar je snel toegang hebt tot al onze interne pagina's, handleidingen en blogs.

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website Web Rabbitz 🥕

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website

10 April, 2024

Tegenwoordig draait alles om gebruiksvriendelijkheid en een positieve gebruikerservaring. Een van de belangrijkste elementen die hieraan bijdraagt, is een goede navigatiestructuur voor je website. Bij Web Rabbitz weten we dat een overzichtelijk menu essentieel is om bezoekers moeiteloos door je site te laten navigeren.

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids Web Rabbitz 🥕

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids

16 February, 2024

Wil je jouw website naar nieuwe hoogten tillen? Ontdek de kracht van robots.txt en sitemaps en hoe deze twee instrumenten kunnen samenwerken om je online aanwezigheid te optimaliseren. Bij Webrabbitz begeleiden we je stap voor stap door dit proces, waardoor je de controle krijgt over de indexering van je pagina's en de veiligheid van je gevoelige informatie waarborgt.

Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
Symantec Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕
BMWT Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden Belangrijke pagina's