Responsive voordelen video tag

Responsive voordelen video tag - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 11 May, 2023

Het gebruik van video's op websites is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en het is geen verrassing waarom. Video's zijn een geweldige manier om boeiende content te leveren en de aandacht van de bezoekers vast te houden. Maar om de meeste voordelen van video's te halen, moet je ervoor zorgen dat ze op alle apparaten goed worden weergegeven. Gelukkig maakt de responsive video tag het gemakkelijker om video's op elk schermformaat te bekijken.

Een van de belangrijkste voordelen van de responsive video tag is dat het je website toegankelijker maakt voor mobiele gebruikers. Mobiel gebruik is tegenwoordig enorm populair en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website ook op mobiele apparaten goed presteert. De responsive video tag past zich automatisch aan aan de grootte van het scherm, waardoor het bekijken van video's op mobiele apparaten een naadloze ervaring wordt.

video-tag-2Een ander voordeel van de responsive video tag is dat het de laadtijd van jouw website kan verbeteren. Video's kunnen groot zijn en veel bandbreedte gebruiken, waardoor de laadtijd van de pagina vertraagt. Maar met de responsive video tag hoeft alleen de juiste grootte van de video geladen te worden, wat de laadtijd aanzienlijk kan verbeteren. Dit is vooral belangrijk op mobiele apparaten, waar de internetverbindingen soms minder snel zijn.

Bovendien zorgt de responsive video tag ervoor dat jouw website er professioneler uitziet. Wanneer een video op een desktopscherm wordt bekeken, kan deze enorm zijn en een groot deel van het scherm in beslag nemen. Maar met de responsive video tag wordt de grootte van de video aangepast aan de grootte van het scherm, waardoor het er netjes en professioneel uitziet op alle apparaten.

Tot slot is de responsive video tag ook SEO-vriendelijk. Video's kunnen bijdragen aan de SEO-score van een website en ervoor zorgen dat jouw website hoger in de zoekresultaten verschijnt. Maar als video's niet op alle apparaten goed worden weergegeven, kan dit een negatief effect hebben op de SEO-score. Met de responsive video tag kan je er zeker van zijn dat jouw video's goed worden weergegeven op alle apparaten, wat de SEO-score van jouw website ten goede zal komen.

Voorbeeld hoe je een responsive Youtube video kan insluiten

Dit voorbeeld maakt gebruik van een div met een relatieve positie en een padding-bottom van 56.25%. De padding zorgt ervoor dat er ruimte is voor de video, terwijl de hoogte op 0 blijft. Vervolgens wordt er een iframe met absolute positie in de div geplaatst, die de hele ruimte van de div beslaat.

De src van de iframe wordt vervangen door de ID van de YouTube-video die je wilt embedden. Hierdoor past de grootte van de video zich automatisch aan, afhankelijk van de grootte van het scherm waarop het wordt bekeken.

See the Pen Untitled by Brent Verkerk (@Brent-Verkerk-the-vuer) on CodePen.

Voorbeeld hoe je een responsive mp4, webm en ogv videoformat kan insluiten

Dit voorbeeld maakt gebruik van een div met een relatieve positie en een padding-bottom van 56.25%. De padding zorgt ervoor dat er ruimte is voor de video, terwijl de hoogte op 0 blijft. Vervolgens wordt er een video element met absolute positie in de div geplaatst, die de hele ruimte van de div beslaat.

Binnen het video element worden meerdere source elementen gebruikt om verschillende videoformaten aan te bieden, zoals video.mp4, video.webm, en video.ogv. Dit zorgt ervoor dat de video kan worden afgespeeld op verschillende apparaten en in verschillende browsers. Als de browser de video niet kan afspelen, wordt de fallback tekst "Your browser does not support the video tag" getoond.

Met het controls attribuut wordt een standaard bedieningspaneel toegevoegd, zodat gebruikers de video kunnen afspelen, pauzeren, terugspoelen, enzovoort.

See the Pen Responsive video tag mp4, webm, ogv by Brent Verkerk (@Brent-Verkerk-the-vuer) on CodePen.

 

Kortom, de responsive video tag is een geweldige tool om ervoor te zorgen dat jouw video's goed worden weergegeven op alle apparaten. Het maakt jouw website toegankelijker voor mobiele gebruikers, verbetert de laadtijd van de pagina, maakt het er professioneler uit en is SEO-vriendelijk. Neem contact op met Webrabbitz voor meer informatie over het implementeren van de responsive video tag op jouw website.

10 tips voor een goede zakelijke website Web Rabbitz 🥕

10 tips voor een goede zakelijke website

Brent Verkerk 3 May, 2023

Consumenten leren zichzelf online beter kennen voordat ze een aankoop doen. Daarvoor is een goed werkende en professionele website essentieel. Maar eerst moeten consumenten uw website kunnen vinden tussen talloze websites. Wanneer iemand op internet zoekt naar een nieuwe schilderklus, kiest hij eerder iemand met een professionele en goed onderhouden website. Zelfs als je zo'n professional bent, is een goede website heel moeilijk zonder Hoe zorg je ervoor dat je website goed vindbaar is en er goed uitziet? Hier zijn 10 tips.

Hoe werkt het Picture tag? Web Rabbitz 🥕

Hoe werkt het Picture tag?

Brent Verkerk 27 April, 2023

Het picture-tag is een HTML-element dat wordt gebruikt om responsieve afbeeldingen te maken op websites. Het is een relatief nieuw element dat in HTML5 is geïntroduceerd en biedt webontwikkelaars een meer geavanceerde manier om afbeeldingen op verschillende schermformaten weer te geven. In dit artikel zullen we bespreken hoe het picture-tag werkt en enkele handige tips om het meeste uit jouw afbeeldingen te halen.

Gratis illustraties voor je zakelijke website Web Rabbitz 🥕

Gratis illustraties voor je zakelijke website

Brent Verkerk 3 April, 2023

In de afgelopen twee jaar heeft illustratie een steeds belangrijkere rol op het podium gekregen. Dit was vooral merkbaar nadat grote merken het begonnen te gebruiken, wat soms resulteerde in een volledige rebranding van de website. Waar komt deze trend eigenlijk vandaan? Wat is de kracht van deze vaak platte en abstracte illustraties? Wat nog interessanter is, waar kan ik gratis illustraties voor mijn zakelijke website downloaden?

Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕
Symantec Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕
Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
BMWT Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden