Waarom maak je gebruik van SVG afbeeldingen

Waarom maak je gebruik van SVG afbeeldingen - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 20 Jul, 2022

SVG (Scalable Vector Graphics) is een grafische indeling voor vectorafbeeldingen die schaalbaar zijn zonder verlies van kwaliteit. Dit betekent dat SVG-afbeeldingen, in tegenstelling tot rasterafbeeldingen zoals JPEG en PNG, kunnen worden vergroot of verkleind zonder wazig te worden of pixels te verliezen.

Er zijn verschillende redenen waarom SVG-afbeeldingen vaak worden gebruikt op websites:

  1. Schaalbaarheid: SVG-afbeeldingen kunnen zonder verlies van kwaliteit worden vergroot of verkleind, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op responsieve websites die moeten werken op verschillende apparaten met verschillende schermformaten.

  2. Bestandsgrootte: SVG-bestanden zijn vaak kleiner dan rasterafbeeldingen, waardoor ze sneller kunnen worden geladen op webpagina's. Dit is vooral belangrijk voor mobiele apparaten met beperkte bandbreedte en gegevenslimieten.

  3. Animatie: SVG-afbeeldingen kunnen ook worden geanimeerd met CSS of JavaScript, waardoor ze ideaal zijn voor het maken van interactieve elementen op webpagina's.

  4. Toegankelijkheid: SVG-afbeeldingen zijn ook toegankelijk voor screenreaders en andere hulpmiddelen voor mensen met visuele beperkingen, waardoor ze een nuttige optie zijn voor het verbeteren van de toegankelijkheid van websites.

Kortom, SVG-afbeeldingen worden vaak gebruikt op websites vanwege hun schaalbaarheid, bestandsgrootte, animatiemogelijkheden en toegankelijkheid.

Responsive voordelen video tag Web Rabbitz 🥕

Responsive voordelen video tag

Brent Verkerk 11 May, 2023

Het gebruik van video's op websites is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en het is geen verrassing waarom. Video's zijn een geweldige manier om boeiende content te leveren en de aandacht van de bezoekers vast te houden. Maar om de meeste voordelen van video's te halen, moet je ervoor zorgen dat ze op alle apparaten goed worden weergegeven. Gelukkig maakt de responsive video tag het gemakkelijker om video's op elk schermformaat te bekijken.

10 tips voor een goede zakelijke website Web Rabbitz 🥕

10 tips voor een goede zakelijke website

Brent Verkerk 3 May, 2023

Consumenten leren zichzelf online beter kennen voordat ze een aankoop doen. Daarvoor is een goed werkende en professionele website essentieel. Maar eerst moeten consumenten uw website kunnen vinden tussen talloze websites. Wanneer iemand op internet zoekt naar een nieuwe schilderklus, kiest hij eerder iemand met een professionele en goed onderhouden website. Zelfs als je zo'n professional bent, is een goede website heel moeilijk zonder Hoe zorg je ervoor dat je website goed vindbaar is en er goed uitziet? Hier zijn 10 tips.

Hoe werkt het Picture tag? Web Rabbitz 🥕

Hoe werkt het Picture tag?

Brent Verkerk 27 April, 2023

Het picture-tag is een HTML-element dat wordt gebruikt om responsieve afbeeldingen te maken op websites. Het is een relatief nieuw element dat in HTML5 is geïntroduceerd en biedt webontwikkelaars een meer geavanceerde manier om afbeeldingen op verschillende schermformaten weer te geven. In dit artikel zullen we bespreken hoe het picture-tag werkt en enkele handige tips om het meeste uit jouw afbeeldingen te halen.

BMWT Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕
Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕
Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
Symantec Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden