Waarom maak je gebruik van SVG afbeeldingen

Waarom maak je gebruik van SVG afbeeldingen - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 20 Jul, 2022

SVG (Scalable Vector Graphics) is een grafische indeling voor vectorafbeeldingen die schaalbaar zijn zonder verlies van kwaliteit. Dit betekent dat SVG-afbeeldingen, in tegenstelling tot rasterafbeeldingen zoals JPEG en PNG, kunnen worden vergroot of verkleind zonder wazig te worden of pixels te verliezen.

Er zijn verschillende redenen waarom SVG-afbeeldingen vaak worden gebruikt op websites:

  1. Schaalbaarheid: SVG-afbeeldingen kunnen zonder verlies van kwaliteit worden vergroot of verkleind, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op responsieve websites die moeten werken op verschillende apparaten met verschillende schermformaten.

  2. Bestandsgrootte: SVG-bestanden zijn vaak kleiner dan rasterafbeeldingen, waardoor ze sneller kunnen worden geladen op webpagina's. Dit is vooral belangrijk voor mobiele apparaten met beperkte bandbreedte en gegevenslimieten.

  3. Animatie: SVG-afbeeldingen kunnen ook worden geanimeerd met CSS of JavaScript, waardoor ze ideaal zijn voor het maken van interactieve elementen op webpagina's.

  4. Toegankelijkheid: SVG-afbeeldingen zijn ook toegankelijk voor screenreaders en andere hulpmiddelen voor mensen met visuele beperkingen, waardoor ze een nuttige optie zijn voor het verbeteren van de toegankelijkheid van websites.

Kortom, SVG-afbeeldingen worden vaak gebruikt op websites vanwege hun schaalbaarheid, bestandsgrootte, animatiemogelijkheden en toegankelijkheid.

Ontdek onze Handige Overzichtspagina Web Rabbitz 🥕

Ontdek onze Handige Overzichtspagina

Brent Verkerk 15 April, 2024

Wist je dat we een speciale pagina hebben die boordevol handige links staat? Onze overzichtspagina is dé plek waar je snel toegang hebt tot al onze interne pagina's, handleidingen en blogs.

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website Web Rabbitz 🥕

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website

10 April, 2024

Tegenwoordig draait alles om gebruiksvriendelijkheid en een positieve gebruikerservaring. Een van de belangrijkste elementen die hieraan bijdraagt, is een goede navigatiestructuur voor je website. Bij Web Rabbitz weten we dat een overzichtelijk menu essentieel is om bezoekers moeiteloos door je site te laten navigeren.

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids Web Rabbitz 🥕

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids

16 February, 2024

Wil je jouw website naar nieuwe hoogten tillen? Ontdek de kracht van robots.txt en sitemaps en hoe deze twee instrumenten kunnen samenwerken om je online aanwezigheid te optimaliseren. Bij Webrabbitz begeleiden we je stap voor stap door dit proces, waardoor je de controle krijgt over de indexering van je pagina's en de veiligheid van je gevoelige informatie waarborgt.

Symantec Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕
Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕
BMWT Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden Belangrijke pagina's