Gratis illustraties voor je zakelijke website

Gratis illustraties voor je zakelijke website - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 3 Apr, 2023

In de afgelopen twee jaar heeft illustratie een steeds belangrijkere rol op het podium gekregen. Dit was vooral merkbaar nadat grote merken het begonnen te gebruiken, wat soms resulteerde in een volledige rebranding van de website. Waar komt deze trend eigenlijk vandaan? Wat is de kracht van deze vaak platte en abstracte illustraties? Wat nog interessanter is, waar kan ik gratis illustraties voor mijn zakelijke website downloaden?

Gezien de voordelen die illustraties met zich meebrengen, is het geen verrassing dat steeds meer zakelijke websites zich richten op illustraties. Niet alleen is het goedkoper (in dit geval gratis) dan het inhuren van een professionele fotograaf, ook spelen de volgende zaken een rol:

  • Flexibel en origineel: In tegenstelling tot iconen en (stock)fotografie zijn illustraties vaak beter aan te passen aan nieuwe visies en bedrijfsveranderingen. Verander kleuren of voeg nieuwe objecten toe met slechts een paar klikken in vectortoepassingen. Je kunt zelfs creatief worden en het hoofd of de armen van een personage op het lichaam van een ander personage lijmen. Veel gratis illustratiepakketten bieden illustraties in de kleinst mogelijke stukjes, zodat je het persoonlijk en uniek kunt maken.
  • Positief en vriendelijk: Het valt niet te ontkennen dat het gebruik van veel illustraties uw zakelijke website direct een positieve uitstraling zal geven en deze vriendelijker zal maken voor meer gebruikers. Vooral als de kleuren goed zijn en de illustraties goed passen bij het doel van de site, kunnen ze direct een glimlach op het gezicht van uw bezoeker toveren, meer dan iconen, stockfoto's of grote tekst.
  • Schaalbaar en praktisch: veel pakketten bieden illustraties in vectorformaat. Dit betekent dat het op elk formaat kan worden geschaald zonder kwaliteitsverlies. Pictogrammen moeten klein zijn en foto's moeten het juiste formaat hebben, maar je kunt je illustratie er altijd beter uit laten zien. En als u in een beperkte ruimte werkt, kunt u gemakkelijk bepaalde delen van uw illustratie weglaten. U kunt bijvoorbeeld mensen of voorwerpen uitknippen zonder de kracht van uw illustratie aan te tasten. Dit is niet zo eenvoudig te doen met symbolen of afbeeldingen.

Waar kan ik gratis illustraties downloaden?

De laatste tijd neemt niet alleen het aantal sites dat illustraties gebruikt toe, maar ook het aantal sites dat gratis illustratiepakketten aanbiedt, neemt toe. Goed nieuws voor jullie websitebouwers! Er zijn zelfs zoveel aanbiedingen dat ik heb besloten om me in dit artikel alleen te concentreren op clipartpakketten in SVG-indeling waarvoor geen toeschrijving vereist is. Dit betekent dat als u een illustratie gebruikt, u vanaf uw zakelijke website niet hoeft te linken naar de website van de aanbieder van de illustratie. Natuurlijk, als dat bij je past, krijg je er iets voor terug in de vorm van extra advertenties, dus dit is een leuke bijkomstigheid. Als dat echter niet het geval is voor uw zakelijke website, kunt u er gerust voor kiezen om niet naar de volgende illustratiepakketten te linken.

Kijk voor inspiratie op één van deze site's;

Responsive voordelen video tag Web Rabbitz 🥕

Responsive voordelen video tag

Brent Verkerk 11 May, 2023

Het gebruik van video's op websites is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en het is geen verrassing waarom. Video's zijn een geweldige manier om boeiende content te leveren en de aandacht van de bezoekers vast te houden. Maar om de meeste voordelen van video's te halen, moet je ervoor zorgen dat ze op alle apparaten goed worden weergegeven. Gelukkig maakt de responsive video tag het gemakkelijker om video's op elk schermformaat te bekijken.

10 tips voor een goede zakelijke website Web Rabbitz 🥕

10 tips voor een goede zakelijke website

Brent Verkerk 3 May, 2023

Consumenten leren zichzelf online beter kennen voordat ze een aankoop doen. Daarvoor is een goed werkende en professionele website essentieel. Maar eerst moeten consumenten uw website kunnen vinden tussen talloze websites. Wanneer iemand op internet zoekt naar een nieuwe schilderklus, kiest hij eerder iemand met een professionele en goed onderhouden website. Zelfs als je zo'n professional bent, is een goede website heel moeilijk zonder Hoe zorg je ervoor dat je website goed vindbaar is en er goed uitziet? Hier zijn 10 tips.

Hoe werkt het Picture tag? Web Rabbitz 🥕

Hoe werkt het Picture tag?

Brent Verkerk 27 April, 2023

Het picture-tag is een HTML-element dat wordt gebruikt om responsieve afbeeldingen te maken op websites. Het is een relatief nieuw element dat in HTML5 is geïntroduceerd en biedt webontwikkelaars een meer geavanceerde manier om afbeeldingen op verschillende schermformaten weer te geven. In dit artikel zullen we bespreken hoe het picture-tag werkt en enkele handige tips om het meeste uit jouw afbeeldingen te halen.

Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
BMWT Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕
Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
Symantec Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden