Gratis illustraties voor je zakelijke website

Gratis illustraties voor je zakelijke website - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 3 Apr, 2023

In de afgelopen twee jaar heeft illustratie een steeds belangrijkere rol op het podium gekregen. Dit was vooral merkbaar nadat grote merken het begonnen te gebruiken, wat soms resulteerde in een volledige rebranding van de website. Waar komt deze trend eigenlijk vandaan? Wat is de kracht van deze vaak platte en abstracte illustraties? Wat nog interessanter is, waar kan ik gratis illustraties voor mijn zakelijke website downloaden?

Gezien de voordelen die illustraties met zich meebrengen, is het geen verrassing dat steeds meer zakelijke websites zich richten op illustraties. Niet alleen is het goedkoper (in dit geval gratis) dan het inhuren van een professionele fotograaf, ook spelen de volgende zaken een rol:

  • Flexibel en origineel: In tegenstelling tot iconen en (stock)fotografie zijn illustraties vaak beter aan te passen aan nieuwe visies en bedrijfsveranderingen. Verander kleuren of voeg nieuwe objecten toe met slechts een paar klikken in vectortoepassingen. Je kunt zelfs creatief worden en het hoofd of de armen van een personage op het lichaam van een ander personage lijmen. Veel gratis illustratiepakketten bieden illustraties in de kleinst mogelijke stukjes, zodat je het persoonlijk en uniek kunt maken.
  • Positief en vriendelijk: Het valt niet te ontkennen dat het gebruik van veel illustraties uw zakelijke website direct een positieve uitstraling zal geven en deze vriendelijker zal maken voor meer gebruikers. Vooral als de kleuren goed zijn en de illustraties goed passen bij het doel van de site, kunnen ze direct een glimlach op het gezicht van uw bezoeker toveren, meer dan iconen, stockfoto's of grote tekst.
  • Schaalbaar en praktisch: veel pakketten bieden illustraties in vectorformaat. Dit betekent dat het op elk formaat kan worden geschaald zonder kwaliteitsverlies. Pictogrammen moeten klein zijn en foto's moeten het juiste formaat hebben, maar je kunt je illustratie er altijd beter uit laten zien. En als u in een beperkte ruimte werkt, kunt u gemakkelijk bepaalde delen van uw illustratie weglaten. U kunt bijvoorbeeld mensen of voorwerpen uitknippen zonder de kracht van uw illustratie aan te tasten. Dit is niet zo eenvoudig te doen met symbolen of afbeeldingen.

Waar kan ik gratis illustraties downloaden?

De laatste tijd neemt niet alleen het aantal sites dat illustraties gebruikt toe, maar ook het aantal sites dat gratis illustratiepakketten aanbiedt, neemt toe. Goed nieuws voor jullie websitebouwers! Er zijn zelfs zoveel aanbiedingen dat ik heb besloten om me in dit artikel alleen te concentreren op clipartpakketten in SVG-indeling waarvoor geen toeschrijving vereist is. Dit betekent dat als u een illustratie gebruikt, u vanaf uw zakelijke website niet hoeft te linken naar de website van de aanbieder van de illustratie. Natuurlijk, als dat bij je past, krijg je er iets voor terug in de vorm van extra advertenties, dus dit is een leuke bijkomstigheid. Als dat echter niet het geval is voor uw zakelijke website, kunt u er gerust voor kiezen om niet naar de volgende illustratiepakketten te linken.

Kijk voor inspiratie op één van deze site's;

Ontdek onze Handige Overzichtspagina Web Rabbitz 🥕

Ontdek onze Handige Overzichtspagina

Brent Verkerk 15 April, 2024

Wist je dat we een speciale pagina hebben die boordevol handige links staat? Onze overzichtspagina is dé plek waar je snel toegang hebt tot al onze interne pagina's, handleidingen en blogs.

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website Web Rabbitz 🥕

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website

10 April, 2024

Tegenwoordig draait alles om gebruiksvriendelijkheid en een positieve gebruikerservaring. Een van de belangrijkste elementen die hieraan bijdraagt, is een goede navigatiestructuur voor je website. Bij Web Rabbitz weten we dat een overzichtelijk menu essentieel is om bezoekers moeiteloos door je site te laten navigeren.

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids Web Rabbitz 🥕

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids

16 February, 2024

Wil je jouw website naar nieuwe hoogten tillen? Ontdek de kracht van robots.txt en sitemaps en hoe deze twee instrumenten kunnen samenwerken om je online aanwezigheid te optimaliseren. Bij Webrabbitz begeleiden we je stap voor stap door dit proces, waardoor je de controle krijgt over de indexering van je pagina's en de veiligheid van je gevoelige informatie waarborgt.

Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
BMWT Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕
Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
Symantec Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden Belangrijke pagina's