Hoe werkt het Picture tag?

Hoe werkt het Picture tag? - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 27 Apr, 2023

Het picture-tag is een HTML-element dat wordt gebruikt om responsieve afbeeldingen te maken op websites. Het is een relatief nieuw element dat in HTML5 is geïntroduceerd en biedt webontwikkelaars een meer geavanceerde manier om afbeeldingen op verschillende schermformaten weer te geven. In dit artikel zullen we bespreken hoe het picture-tag werkt en enkele handige tips om het meeste uit jouw afbeeldingen te halen.

Hoe werkt het picture-tag dan precies?

Het picture-tag werkt door verschillende afbeeldingen aan te bieden op basis van het schermformaat van de gebruiker. Dit betekent dat de afbeelding die wordt weergegeven op een desktopcomputer anders kan zijn dan de afbeelding die wordt weergegeven op een smartphone of tablet. Dit is belangrijk omdat afbeeldingen op verschillende schermen er anders uitzien en soms een andere resolutie vereisen.

Om het picture-tag te gebruiken, moet je een aantal afbeeldingen aanbieden met verschillende afmetingen en resoluties. Vervolgens moet je aangeven welke afbeelding moet worden weergegeven op basis van de schermgrootte van de gebruiker. Dit kan worden gedaan met behulp van het "source" -element en het "media" -attribuut.

Hier is een voorbeeld van hoe het picture-tag kan worden gebruikt:

See the Pen Untitled by Brent Verkerk (@brent-verkerk) on CodePen.

In dit voorbeeld bieden we drie verschillende afbeeldingen aan met verschillende afmetingen en resoluties. De eerste afbeelding wordt weergegeven op schermen met een minimumbreedte van 1024 pixels, de tweede afbeelding wordt weergegeven op schermen met een minimumbreedte van 768 pixels, en de derde afbeelding wordt weergegeven op schermen met een maximale breedte van 767 pixels. Als geen van deze voorwaarden waar is, wordt de standaardafbeelding weergegeven.

Tips voor het gebruik van het picture-tag

  1. Gebruik verschillende afbeeldingen met verschillende resoluties om een goede gebruikerservaring te bieden op verschillende schermformaten.
  2. Zorg ervoor dat de afbeeldingen die je gebruikt goed gecomprimeerd zijn om de laadtijd van jouw website te optimaliseren.
  3. Vergeet niet om een fallback-afbeelding aan te bieden voor het geval dat het picture-tag niet wordt ondersteund door de browser van de gebruiker. Dit kan worden gedaan met de standaard "img" -tag.

Het picture-tag biedt webontwikkelaars een krachtig hulpmiddel om responsieve afbeeldingen te maken die er goed uitzien op alle schermformaten. Door het gebruik van verschillende afbeeldingen met verschillende resoluties en het toepassen van mediaquery's, kan het picture-tag helpen om een betere gebruikerservaring te bieden aan jouw bezoekers.

Responsive voordelen video tag Web Rabbitz 🥕

Responsive voordelen video tag

Brent Verkerk 11 May, 2023

Het gebruik van video's op websites is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en het is geen verrassing waarom. Video's zijn een geweldige manier om boeiende content te leveren en de aandacht van de bezoekers vast te houden. Maar om de meeste voordelen van video's te halen, moet je ervoor zorgen dat ze op alle apparaten goed worden weergegeven. Gelukkig maakt de responsive video tag het gemakkelijker om video's op elk schermformaat te bekijken.

10 tips voor een goede zakelijke website Web Rabbitz 🥕

10 tips voor een goede zakelijke website

Brent Verkerk 3 May, 2023

Consumenten leren zichzelf online beter kennen voordat ze een aankoop doen. Daarvoor is een goed werkende en professionele website essentieel. Maar eerst moeten consumenten uw website kunnen vinden tussen talloze websites. Wanneer iemand op internet zoekt naar een nieuwe schilderklus, kiest hij eerder iemand met een professionele en goed onderhouden website. Zelfs als je zo'n professional bent, is een goede website heel moeilijk zonder Hoe zorg je ervoor dat je website goed vindbaar is en er goed uitziet? Hier zijn 10 tips.

Gratis illustraties voor je zakelijke website Web Rabbitz 🥕

Gratis illustraties voor je zakelijke website

Brent Verkerk 3 April, 2023

In de afgelopen twee jaar heeft illustratie een steeds belangrijkere rol op het podium gekregen. Dit was vooral merkbaar nadat grote merken het begonnen te gebruiken, wat soms resulteerde in een volledige rebranding van de website. Waar komt deze trend eigenlijk vandaan? Wat is de kracht van deze vaak platte en abstracte illustraties? Wat nog interessanter is, waar kan ik gratis illustraties voor mijn zakelijke website downloaden?

Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕
BMWT Web Rabbitz 🥕
Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
Symantec Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden