Typosquatting, veelgemaakte typfouten in de url

Typosquatting, veelgemaakte typfouten in de url - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 16 May, 2019

Maak je wel eens een fout in de url zoals ww.google.com of wwww.google.com. Van deze typfouten wordt misbruik gemaakt door hackers!

Maak je wel eens een fout in de url zoals ww.google.com of wwww.google.com. Van deze typfouten wordt misbruik gemaakt door hackers!

Typosquatting is het misbruik maken van de menselijke fout, de typfout in de adresbalk. Je bent een karakter vergeten in de adresbalk en je komt daardoor uit op de website van een ander, vaak een nagemaakte website om jouw bankgegevens te valideren. Om de bezoekers niet aan het toeval over te laten maken hackers daarnaast vaak gebruik van een tweede techniek om bezoekers te trekken. Phishing, het versturen van mails met daarin een opdracht om bezoekers te trekken. Door deze combinatie kunnen ze in een relatief korte tijdsperiode veel bezoekers afvangen en is de kans op het achterhalen van betalingsgevens het grootst.

Controleer voordat je gaat afrekenen altijd of de URL geen spelfouten bevat (L en i verwisseld en of het juist aantal www ervoor staat).

Controleer of de website een SSL Certificaat heeft (https:// websites met een groen slotje) en wie de uitgever van het certificaat is. Alle banken en de meeste webshops hebben een SSL certificaat met Uitgebreide Validatie (De officiele naam van instantie staat vermeld bij het SSL Certificaat). Dit certificaat kan alleen door de échte eigenaar van het bedrijf gevalideerd worden. Zie hier een voorbeeld van een SSL Certificaat van Rabobank.

Websites zonder SSL Certificaat kunnen nagemaakt zijn door een hacker en daarom altijd ons advies om goed je adresbalk te controleren op typfouten voordat je je gegevens achterlaat.

Ontdek onze Handige Overzichtspagina Web Rabbitz 🥕

Ontdek onze Handige Overzichtspagina

Brent Verkerk 15 April, 2024

Wist je dat we een speciale pagina hebben die boordevol handige links staat? Onze overzichtspagina is dé plek waar je snel toegang hebt tot al onze interne pagina's, handleidingen en blogs.

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website Web Rabbitz 🥕

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website

10 April, 2024

Tegenwoordig draait alles om gebruiksvriendelijkheid en een positieve gebruikerservaring. Een van de belangrijkste elementen die hieraan bijdraagt, is een goede navigatiestructuur voor je website. Bij Web Rabbitz weten we dat een overzichtelijk menu essentieel is om bezoekers moeiteloos door je site te laten navigeren.

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids Web Rabbitz 🥕

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids

16 February, 2024

Wil je jouw website naar nieuwe hoogten tillen? Ontdek de kracht van robots.txt en sitemaps en hoe deze twee instrumenten kunnen samenwerken om je online aanwezigheid te optimaliseren. Bij Webrabbitz begeleiden we je stap voor stap door dit proces, waardoor je de controle krijgt over de indexering van je pagina's en de veiligheid van je gevoelige informatie waarborgt.

Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕
BMWT Web Rabbitz 🥕
Symantec Web Rabbitz 🥕
Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden Belangrijke pagina's