Wat is de base tag en hoe je deze moet gebruiken?

Wat is de base tag en hoe je deze moet gebruiken? - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 9 Mar, 2022

De base tag is een element in HTML dat wordt gebruikt om de basis-URL voor alle relatieve URLs op een webpagina te definiëren. Dit betekent dat je niet voor elke link op de pagina een volledige URL hoeft op te geven. In plaats daarvan kan je simpelweg de relatieve URL opgeven en de base tag zorgt ervoor dat de browser weet waar deze naar moet verwijzen.

Waarom is dit handig? Nou, het kan je veel tijd en moeite besparen bij het opzetten van een website. Als je bijvoorbeeld een link op een pagina wilt maken naar een stylesheet of een afbeelding, hoef je niet elke keer de volledige URL in te voeren. In plaats daarvan kan je simpelweg de relatieve URL invoeren en de base tag zal ervoor zorgen dat de browser weet waar deze naar moet verwijzen.

Hoe gebruik je de base tag? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je voegt gewoon het volgende element toe aan de head van je HTML-document:

<base href="http://www.example.com/" />


In dit voorbeeld wordt de basis-URL ingesteld op "http://www.example.com/". Dit betekent dat alle relatieve URLs op de pagina naar deze URL zullen verwijzen, tenzij anders aangegeven.

Je kunt ook de base tag gebruiken om specifieke URLs op de pagina te overschrijven. Als je bijvoorbeeld een pagina hebt die naar een andere website moet verwijzen, kan je de base tag op deze manier instellen:

<base href="http://www.anotherwebsite.com/" target="_blank" />


In dit voorbeeld wordt de basis-URL ingesteld op "http://www.anotherwebsite.com/" en wordt ook de target-attribuut ingesteld op "_blank", wat ervoor zorgt dat de link in een nieuw venster wordt geopend.

De base tag is een handige tool om de ontwikkeling van je website efficiënter te maken. Door de basis-URL te definiëren, hoef je niet elke keer de volledige URL op te geven voor elke link op de pagina. Het is een kleine maar krachtige tag die zeker de moeite waard is om te leren.

Ontdek onze Handige Overzichtspagina Web Rabbitz 🥕

Ontdek onze Handige Overzichtspagina

Brent Verkerk 15 April, 2024

Wist je dat we een speciale pagina hebben die boordevol handige links staat? Onze overzichtspagina is dé plek waar je snel toegang hebt tot al onze interne pagina's, handleidingen en blogs.

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website Web Rabbitz 🥕

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website

10 April, 2024

Tegenwoordig draait alles om gebruiksvriendelijkheid en een positieve gebruikerservaring. Een van de belangrijkste elementen die hieraan bijdraagt, is een goede navigatiestructuur voor je website. Bij Web Rabbitz weten we dat een overzichtelijk menu essentieel is om bezoekers moeiteloos door je site te laten navigeren.

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids Web Rabbitz 🥕

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids

16 February, 2024

Wil je jouw website naar nieuwe hoogten tillen? Ontdek de kracht van robots.txt en sitemaps en hoe deze twee instrumenten kunnen samenwerken om je online aanwezigheid te optimaliseren. Bij Webrabbitz begeleiden we je stap voor stap door dit proces, waardoor je de controle krijgt over de indexering van je pagina's en de veiligheid van je gevoelige informatie waarborgt.

BMWT Web Rabbitz 🥕
Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
Symantec Web Rabbitz 🥕
Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden Belangrijke pagina's