Wat is de base tag en hoe je deze moet gebruiken?

Wat is de base tag en hoe je deze moet gebruiken? - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 9 Mar, 2022

De base tag is een element in HTML dat wordt gebruikt om de basis-URL voor alle relatieve URLs op een webpagina te definiëren. Dit betekent dat je niet voor elke link op de pagina een volledige URL hoeft op te geven. In plaats daarvan kan je simpelweg de relatieve URL opgeven en de base tag zorgt ervoor dat de browser weet waar deze naar moet verwijzen.

Waarom is dit handig? Nou, het kan je veel tijd en moeite besparen bij het opzetten van een website. Als je bijvoorbeeld een link op een pagina wilt maken naar een stylesheet of een afbeelding, hoef je niet elke keer de volledige URL in te voeren. In plaats daarvan kan je simpelweg de relatieve URL invoeren en de base tag zal ervoor zorgen dat de browser weet waar deze naar moet verwijzen.

Hoe gebruik je de base tag? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je voegt gewoon het volgende element toe aan de head van je HTML-document:

<base href="http://www.example.com/" />


In dit voorbeeld wordt de basis-URL ingesteld op "http://www.example.com/". Dit betekent dat alle relatieve URLs op de pagina naar deze URL zullen verwijzen, tenzij anders aangegeven.

Je kunt ook de base tag gebruiken om specifieke URLs op de pagina te overschrijven. Als je bijvoorbeeld een pagina hebt die naar een andere website moet verwijzen, kan je de base tag op deze manier instellen:

<base href="http://www.anotherwebsite.com/" target="_blank" />


In dit voorbeeld wordt de basis-URL ingesteld op "http://www.anotherwebsite.com/" en wordt ook de target-attribuut ingesteld op "_blank", wat ervoor zorgt dat de link in een nieuw venster wordt geopend.

De base tag is een handige tool om de ontwikkeling van je website efficiënter te maken. Door de basis-URL te definiëren, hoef je niet elke keer de volledige URL op te geven voor elke link op de pagina. Het is een kleine maar krachtige tag die zeker de moeite waard is om te leren.

De houdbaarheid van Je Zakelijke Website: Hoe Blijf Je Relevant? Web Rabbitz 🥕

De houdbaarheid van Je Zakelijke Website: Hoe Blijf Je Relevant?

Brent Verkerk 15 November, 2023

Heb je je ooit afgevraagd hoe lang je website in de snel veranderende digitale wereld relevant blijft? De levensduur van een zakelijke website wordt beïnvloed door verschillende factoren en begrijpen hoe je deze kunt verlengen is essentieel om concurrentievoordeel te behouden.

Updates en Technisch Onderhoud van de Website: Daar Denken Wij Graag in Mee Web Rabbitz 🥕

Updates en Technisch Onderhoud van de Website: Daar Denken Wij Graag in Mee

Brent Verkerk 1 November, 2023

In de dynamische wereld van het internet is een website meer dan alleen een visitekaartje voor je bedrijf. Het is een levendig en interactief platform dat voortdurend aandacht en zorg vereist. Een van de meest cruciale aspecten van websitebeheer is het bijhouden van updates en technisch onderhoud. Bij Webrabbitz begrijpen we het belang van deze taak en denken we graag met je mee.

Wat Is ChatGPT? Ontdek De Kracht van Conversational AI Web Rabbitz 🥕

Wat Is ChatGPT? Ontdek De Kracht van Conversational AI

3 October, 2023

We nemen je mee in de opwindende wereld van ChatGPT en Conversational AI. Misschien heb je al gehoord van ChatGPT, de revolutionaire technologie die gesprekken tussen mens en machine naar nieuwe hoogten tilt. In dit artikel gaan we dieper in op wat ChatGPT is en welke verbazingwekkende mogelijkheden het biedt.

Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕
BMWT Web Rabbitz 🥕
Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
Symantec Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden Belangrijke pagina's