Wat is de base tag en hoe je deze moet gebruiken?

Wat is de base tag en hoe je deze moet gebruiken? - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 9 Mar, 2022

De base tag is een element in HTML dat wordt gebruikt om de basis-URL voor alle relatieve URLs op een webpagina te definiƫren. Dit betekent dat je niet voor elke link op de pagina een volledige URL hoeft op te geven. In plaats daarvan kan je simpelweg de relatieve URL opgeven en de base tag zorgt ervoor dat de browser weet waar deze naar moet verwijzen.

Waarom is dit handig? Nou, het kan je veel tijd en moeite besparen bij het opzetten van een website. Als je bijvoorbeeld een link op een pagina wilt maken naar een stylesheet of een afbeelding, hoef je niet elke keer de volledige URL in te voeren. In plaats daarvan kan je simpelweg de relatieve URL invoeren en de base tag zal ervoor zorgen dat de browser weet waar deze naar moet verwijzen.

Hoe gebruik je de base tag? Het is eigenlijk vrij eenvoudig. Je voegt gewoon het volgende element toe aan de head van je HTML-document:

<base href="http://www.example.com/" />


In dit voorbeeld wordt de basis-URL ingesteld op "http://www.example.com/". Dit betekent dat alle relatieve URLs op de pagina naar deze URL zullen verwijzen, tenzij anders aangegeven.

Je kunt ook de base tag gebruiken om specifieke URLs op de pagina te overschrijven. Als je bijvoorbeeld een pagina hebt die naar een andere website moet verwijzen, kan je de base tag op deze manier instellen:

<base href="http://www.anotherwebsite.com/" target="_blank" />


In dit voorbeeld wordt de basis-URL ingesteld op "http://www.anotherwebsite.com/" en wordt ook de target-attribuut ingesteld op "_blank", wat ervoor zorgt dat de link in een nieuw venster wordt geopend.

De base tag is een handige tool om de ontwikkeling van je website efficiënter te maken. Door de basis-URL te definiëren, hoef je niet elke keer de volledige URL op te geven voor elke link op de pagina. Het is een kleine maar krachtige tag die zeker de moeite waard is om te leren.

Responsive voordelen video tag Web Rabbitz 🥕

Responsive voordelen video tag

Brent Verkerk 11 May, 2023

Het gebruik van video's op websites is de afgelopen jaren enorm toegenomen, en het is geen verrassing waarom. Video's zijn een geweldige manier om boeiende content te leveren en de aandacht van de bezoekers vast te houden. Maar om de meeste voordelen van video's te halen, moet je ervoor zorgen dat ze op alle apparaten goed worden weergegeven. Gelukkig maakt de responsive video tag het gemakkelijker om video's op elk schermformaat te bekijken.

10 tips voor een goede zakelijke website Web Rabbitz 🥕

10 tips voor een goede zakelijke website

Brent Verkerk 3 May, 2023

Consumenten leren zichzelf online beter kennen voordat ze een aankoop doen. Daarvoor is een goed werkende en professionele website essentieel. Maar eerst moeten consumenten uw website kunnen vinden tussen talloze websites. Wanneer iemand op internet zoekt naar een nieuwe schilderklus, kiest hij eerder iemand met een professionele en goed onderhouden website. Zelfs als je zo'n professional bent, is een goede website heel moeilijk zonder Hoe zorg je ervoor dat je website goed vindbaar is en er goed uitziet? Hier zijn 10 tips.

Hoe werkt het Picture tag? Web Rabbitz 🥕

Hoe werkt het Picture tag?

Brent Verkerk 27 April, 2023

Het picture-tag is een HTML-element dat wordt gebruikt om responsieve afbeeldingen te maken op websites. Het is een relatief nieuw element dat in HTML5 is geĆÆntroduceerd en biedt webontwikkelaars een meer geavanceerde manier om afbeeldingen op verschillende schermformaten weer te geven. In dit artikel zullen we bespreken hoe het picture-tag werkt en enkele handige tips om het meeste uit jouw afbeeldingen te halen.

Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕
Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
BMWT Web Rabbitz 🥕
Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕
Symantec Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden