10 tips voor een goede zakelijke website

10 tips voor een goede zakelijke website - Web Rabbitz 🥕

Brent Verkerk 3 May, 2023

Consumenten leren zichzelf online beter kennen voordat ze een aankoop doen. Daarvoor is een goed werkende en professionele website essentieel. Maar eerst moeten consumenten uw website kunnen vinden tussen talloze websites. Wanneer iemand op internet zoekt naar een nieuwe schilderklus, kiest hij eerder iemand met een professionele en goed onderhouden website. Zelfs als je zo'n professional bent, is een goede website heel moeilijk zonder Hoe zorg je ervoor dat je website goed vindbaar is en er goed uitziet? Hier zijn 10 tips.

1. Responsive ontwerp

Responsive design wordt in 2014 steeds belangrijker door de opkomst van smartphones en tablets. Een paar jaar geleden was het hebben van een voor mobiele apparaten geoptimaliseerde website iets bijzonders, maar anno 2014 is het een must. Responsive design betekent intelligente websites die zich aanpassen aan het type apparaat waarop ze worden bekeken. De leesbaarheid en lay-out blijven behouden terwijl de website schaalt voor verschillende apparaattypen. Een van de nieuwe zoekcriteria van Google is een responsive website layout.

2. Goede navigatie

Eenvoudige en duidelijke navigatie maakt het gemakkelijk voor uw websitebezoekers om door te klikken en meer tijd op uw website door te brengen. Dit maakt het voor bezoekers gemakkelijker om de informatie te vinden waarnaar ze op zoek zijn. Plaats elementen op vaste, logische plekken en kies voor een overzichtelijke indeling. Mensen lezen van links naar rechts, dus de ideale plaats voor een menu is aan de linkerkant van het scherm, gevolgd door de bovenkant van de site. Zorg ervoor dat wanneer u een menu bovenaan uw site maakt, dit met u meebeweegt terwijl u naar beneden scrolt.

3. Broodkruimelpad (breadcrumbs)

Kruimelpaden gaan hand in hand met goede navigatie. Een breadcrumb trail laat zien welke stappen een bezoeker door je website zet. Wil een bezoeker een paar stappen terug, klik dan op een van de breadcrumb-stappen. Google houdt van breadcrumbs omdat links naar andere pagina's door Google worden vastgelegd en in de ranglijst worden opgenomen.

4. De indeling (layout inrichting)

Een van de moeilijkste aspecten van het maken van een geweldige website is de lay-out. Bezoekers nemen in een fractie van een seconde de beslissing om te klikken of niet. Daarom is het maken van een goede eerste indruk erg belangrijk. Het is handig om te weten hoe bezoekers zich op uw website gedragen. Er zijn verschillende plugins die het gedrag van bezoekers meten. Zorgvuldige analyse van deze datum kan u helpen bepalen waar er ruimte is voor verbetering.

5. Manipuleer afbeeldingen

Een enkele foto kan meer dan 1000 woorden bevatten. Dit is zeker het geval bij websites. Te veel tekst zorgt ervoor dat (potentiële) klanten zich gaan vervelen en wegklikken. Daarom gebruiken we zorgvuldig geselecteerde beelden in combinatie met sterke, beknopte verhalen en duidelijke oproepen tot actie om mensen naar hun doelen te leiden. B. Contactformulier.

6. Houd je afbeeldingen zo klein mogelijk

Er zijn weinig dingen die irritanter dan een website met een lange laadtijd. Het is voor bezoekers reden nummer 1 om weg te klikken. Uit onderzoek is gebleken dat interrupties maximaal 1 seconden mogen duren voordat bezoekers de neiging krijgen om weg te klikken. Houdt daarom de afbeeldingen op je pagina zo klein mogelijk. Om de laadtijd zo laag mogelijk te houden is het handig om met CSS spirtes te werken. Door de afbeeldingen op de website te onthouden moeten ze niet telkens nieuw gedownload worden.

7. SEO zoekmachine optimalisatie

SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Simpel gezegd staat SEO voor alle instellingen, inhoud en andere activiteiten die erop gericht zijn uw pagina's hoger te laten scoren in zoekmachines. Om je website goed vindbaar te maken, is het belangrijk om de volgende vragen te kunnen beantwoorden:

  • Zijn de juiste en gerichte zoekwoorden (keywords) gebruikt?
  • Staan deze zoekwoorden in uw titel, metabeschrijving en URL?

8. Bekijk het vanuit het perspectief van de gebruiker

Voordat u een website maakt, is het belangrijk om het publiek en het doel van de website te bepalen. Zodra uw doelen en doelgroepen zijn gedefinieerd, kunt u beginnen met bouwen. Een veelgemaakte fout is om bedrijven hun websites te laten bouwen zoals ze willen. Doelgroepen worden hier echter volledig vergeten. Bedrijf is geen doelgroep. Probeert u bij het ontwikkelen van een website altijd na te denken over wat uw beoogde gebruikers willen? Een ontwerp dat u aanspreekt, spreekt uw doelgroep vaak niet aan, dus u moet verschillende ontwerpen uitproberen met uw doelgroep.

9. doorlinken

Links zijn een handige manier om bezoekers kennis te laten maken met uw hele site. Als er op uw website een artikel staat over het belang van de juiste hardloopschoenen, dan kunt u dat artikel koppelen aan uw webwinkel zodat bezoekers de verschillende hardloopschoenen uitgelegd kunnen vinden.Het is tactisch om dit te doen. Bezoekers ervaren links als een goede service en blijven langer op je website.

10. Links naar verwante inhoud

Om onze bezoekers zo goed mogelijk van dienst te zijn, is het zinvol om relevante informatie op onze website te linken. Als uw blog precies uitlegt wat virale marketing is, zullen uw bezoekers het waarderen als u naar uw website linkt voor de beste virale marketingcampagnes. Merk op dat de gekoppelde pagina in een nieuw tabblad wordt geopend. Naast de bovenstaande tips zijn er nog veel meer belangrijke aspecten bij het maken van een geweldige website. Zie je bovenstaande tips niet op je website, neem dan contact op met Web Rabbitz of kom langs op ons kantoor voor een kop koffie.

Ontdek onze Handige Overzichtspagina Web Rabbitz 🥕

Ontdek onze Handige Overzichtspagina

Brent Verkerk 15 April, 2024

Wist je dat we een speciale pagina hebben die boordevol handige links staat? Onze overzichtspagina is dé plek waar je snel toegang hebt tot al onze interne pagina's, handleidingen en blogs.

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website Web Rabbitz 🥕

Het Belang van een Overzichtelijke Navigatiestructuur voor je Website

10 April, 2024

Tegenwoordig draait alles om gebruiksvriendelijkheid en een positieve gebruikerservaring. Een van de belangrijkste elementen die hieraan bijdraagt, is een goede navigatiestructuur voor je website. Bij Web Rabbitz weten we dat een overzichtelijk menu essentieel is om bezoekers moeiteloos door je site te laten navigeren.

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids Web Rabbitz 🥕

Optimaliseer Je Website met Robots.txt en Sitemap: Een Gids

16 February, 2024

Wil je jouw website naar nieuwe hoogten tillen? Ontdek de kracht van robots.txt en sitemaps en hoe deze twee instrumenten kunnen samenwerken om je online aanwezigheid te optimaliseren. Bij Webrabbitz begeleiden we je stap voor stap door dit proces, waardoor je de controle krijgt over de indexering van je pagina's en de veiligheid van je gevoelige informatie waarborgt.

Symantec Web Rabbitz 🥕
Zilveren Kruis Web Rabbitz 🥕
BMWT Web Rabbitz 🥕
Stichting Kinderen van Lamin Village Web Rabbitz 🥕
Vereniging Sport en Gemeenten Web Rabbitz 🥕
Economic Development Board Alphen Web Rabbitz 🥕
DHL Web Rabbitz 🥕
Groothandel voor Bouw & Industrie Web Rabbitz 🥕

Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden Belangrijke pagina's