Wij leggen je hier uit hoe je Redis Object Cache op je WordPress-website kan configureren en waarom je het zou moeten gebruiken. Redis Object Cache is een manier van caching waarmee je de prestaties van je website kunt optimaliseren door caching op objectniveau toe te passen (In normale mensen taal, je hebt minder queries straks op je site waardoor je site sneller gaat). In deze gids zullen we je stap voor stap door het proces leiden en uitleggen waarom Redis Object Cache een waardevolle toevoeging is voor elke WordPress-site.
Het versnellen van je website is essentieel om een optimale gebruikerservaring te bieden en hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Door Redis Object Cache in te schakelen, kun je de laadtijd van je pagina's aanzienlijk verminderen door veelgebruikte gegevens in het geheugen op te slaan. Dit betekent dat WordPress niet elke keer opnieuw gegevens hoeft te laden vanuit de database, waardoor de algehele snelheid van je website wordt verbeterd. Door het gebruik van de Query monitor zie je direct na het activeren van de Redis Object Cache dat het aantal queries flink afnemen. Minder Queries = Snellere website.
Installeer en activeer Redis: Begin met het installeren van de Redis-server op je webserver. Zorg ervoor dat je host Redis ondersteunt en volg de instructies van je hostingprovider om het te installeren. Als je gebruik maakt van een Direct Admin omgeving zie je waarschijnlijk een scherm zoals hieronder. Hier zie je de gegevens van de Redis Object Cache die je straks nodig hebt. Dus zorg dat je het IP-adres, Poortnummer en wachtwoord bewaart.
Configureer Redis Object Cache: Ga naar de instellingen van de Redis Object Cache-plugin in je WordPress-dashboard. Voer de vereiste informatie in, zoals het hostadres en poortnummer van je Redis-server. Klik op de knop 'Opslaan' om de instellingen toe te passen. Kan je hier geen gegevens invoeren? Voeg dan handmatig in de WP-config.php de volgende regels in net boven de regel require_once ABSPATH . 'wp-settings.php';.
define('WP_REDIS_HOST', 'HierHetIpAdres');
define('WP_REDIS_PASSWORD', 'HierHetWachtwoord');
define('WP_REDIS_PORT', 'HierHetPoortnummer');
define('WP_REDIS_MAXTTL', 60 * 60 * 24 * 5);
Controleer de werking: Om te controleren of Redis Object Cache correct werkt, kun je een snelheidstest uitvoeren met behulp van tools zoals GTmetrix of Pingdom. Je zou een verbetering in de laadtijd van je website moeten zien na het inschakelen van Redis Object Cache. Ook zal je zien dat het aantal queries in je Query monitor drastisch is gedaald.
Copyright © 2020 Web Rabbitz Webdesign Waddinxveen. Algemene Voorwaarden Professionele website maken Belangrijke pagina's